De Ziua Mondială a Animalelor, polițiștii au organizat acțiune de prevenire la Școala Niculițel

În fiecare an, pe 4 octombrie, sărbătorim Ziua Mondială a Animalelor, ziua tuturor acelor ființe ce ne înfrumusețează viața, fiind o zi specială, dedicată existenței acestora și legăturii noastre cu ele. Această sărbătoare recunoaște locul pe care animalele îl au în viața noastră, atât cele de companie, ce ne sunt alături și ne aduc bucurie în fiecare zi, cât și celălalte animale de pe Pământ, care nu sunt în preajma noastră dar au nevoie de noi. Misiunea acestei zile este accea de a ridica statutul animalelor în scopul de a îmbunătăți standardele de bunăstare de pe glob.

Astfel, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și cei ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu reprezentanții SAVA’S SAFE HEAVEN (Galați), cu sprijinul TUDORVET (medic veterinar) și ASOCIAȚIA ANIM ALL DELTA ISACCEA au participat la o activitate de informare a micilor deținători și iubitori de animale la Școala Gimnazială ,,Nichifor Ludovig” Niculițel, în vederea prevenirii săvârșirii unor fapte ilicite asupra animalelor.

Deținătorii de animale au obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice: un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitate de mișcare suficientă, îngrijire, atenție și asistență medicală. Sterilizarea exemplarelor canine aparținând rasei comune și metișii acestora este obligatorie conform legii.

Proprietarii exemplarelor canine au obligația să îi identifice și să îi înregistreze în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân (RECS) în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spații publice. Totodată, abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului reprezintă act de cruzime față de animale și se sancționează contravențional, iar abandonul câinilor revendicați ori adoptați în condițiile O.U.G. nr. 155/2001 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Comunicat IPJ

Etichete: fără etichete

Comentariile sunt închise