Anim All Allies

    Un proiect cu impact la nivel local și regional, dedicat sprijinirii animalelor aflate în nevoie din județul Tulcea și zonele înconjurătoare (animale abandonate, abuzate sau accidentate, precum și cele provenite din comunități vulnerabile socio-economic).

Context

    Înmulțirea necontrolată a animalelor, precum și practica din ce în ce mai răspândită a abandonului sunt principalii factori răspunzători pentru creșterea alarmantă a populațiilor de animale fără adăpost din țara noastră.

Potrivit unei estimări FOUR PAWS International, pe străzile din România hoinăresc până la 500.000 de câini și, probabil, chiar și mai multe pisici. Aceste animale trăiesc la limita subzistenței, fiecare zi a vieții lor transformându-se într-o luptă pentru supraviețuire. În cazul îmbolnăvirilor, multe dintre ele rămân netratate, ceea ce favorizează evoluția agenților patogeni în forme noi și transmiterea lor de la animale la oameni.

Riscurile asociate cu animalele hoinare (mușcături de câine, contaminări cu boli infecțioase, zgomote puternice etc.), precum și lipsa de educație a comunității locale conduc la formarea unor comportamente și atitudini negative față de acestea, care nu fac decât să alimenteze și mai mult problema.

Obiective

Îngrijirea și asistarea medicală a animalelor care au nevoie de ajutor.

Educarea comunității locale cu privire la responsabilitatea față de animale și drepturile acestora.

Protejarea sănătății și a bunăstării animalelor.

Prevenirea și controlul bolilor zoonotice.

Acțiuni

  • Tratarea și îngrijirea în regim de urgență a animalelor 
    • Oferim servicii sanitar-veterinare: tratare, vaccinare, deparazitare, microcipare și castrare, pentru animalele provenite din medii defavorizate (animale fără adăpost, victime ale abuzurilor, animale care aparțin unor persoane cu posibilități materiale reduse).
    • Intervenim de urgență în cazul animalelor rănite, accidentate sau blocate în locuri greu accesibile. 
  • Prevenirea abandonului și promovarea adopțiilor pentru animalele străzii
    • Lucrăm împreună cu iubitorii de animale din zona noastră de intervenție pentru a plasa animalele salvate în case temporare până la găsirea unei familii definitive. 
    • Promovăm adopțiile responsabile atât în țară, cât și în străinătate, oferind animalelor ajunse în grija noastră șansa unui nou început.
  • Reducerea și combaterea abuzurilor asupra animalelor 
    • Violența asupra animalelor este un fenomen ce a luat amploare în ultimii ani. Tot mai des, suntem contactați în legătură cu animale găsite în stări de sănătate precare, care au suferit în mod evident rele tratamente sau abuz. 
    • Colaborăm activ cu Biroul pentru Protecția Animalelor Tulcea din cadrul IPJ Tulcea, identificăm și sesizăm situațiile de abuz îndreptate împotriva unui animal (tăierea cozii, cuparea urechilor, despărțirea puilor de mamă, înfometarea, abandonul, uciderea animalelor etc). 
    • Încurajăm comunitatea locală să raporteze orice act de cruzime sau neglijență asupra unui animal.
  • Educarea comunității locale:
    • Am creat o serie de ghiduri practice menite să îi învețe pe iubitorii de animale cum să procedeze atunci când întâlnesc un animal abandonat, rănit sau bolnav. 
    • Oferim consultanță telefonică de specialitate tuturor celor care ne contactează referitor la acordarea primului ajutor în situații de urgență, transportul animalelor aflate în impas de supraviețuire sau probleme referitoare la interacțiunea om-animal.

Rezultate

  • peste 1800  animale tratate
  • 1170 animale vaccinate
  • 1350 animale deparazitate

Testimoniale 

„Nu m-am gândit vreodată că salvarea unor animale lipsite de noroc poate aduce o bucurie așa de mare! Acum câțiva ani, împreună cu câțiva vecini am luat decizia de a ne implica pentru a ajuta pisicile care rătăceau de ceva vreme prin jurul blocului. Cu sprijinul echipei Anim All Delta, acestea au fost tratate, vaccinate, deparazitate și sterilizate, iar în scurt timp am reușit să le găsim chiar și o căsuță!” ne împărtășește Irinel, unul dintre susținătorii noștri încă din primele luni de activitate ” 

Etichete: fără etichete

Comentariile sunt închise